top of page

Födelsemärken

Födelsemärken är något som de flesta av oss har på vår hud.

 

De kan vara små och knappt märkbara, eller stora och tydligt synliga. Födelsemärken kan vara medfödda eller utvecklas senare i livet, och de kan variera i färg, form och storlek. Det är viktigt att hålla koll på sina födelsemärken, eftersom förändringar i dem kan vara ett tecken på hudcancer.

 

Det är också viktigt att skydda sin hud från solen, eftersom UV-strålning kan öka risken för hudcancer. Använd solskyddskräm med hög solskyddsfaktor, och undvik att sola under de timmar då solen är som starkast. Om du märker att ett födelsemärke ändrar färg, form eller storlek, eller om det börjar klia eller blöda, bör du kontakta en läkare för en kontroll.

 

På Norrländsk Sjukvård erbjuder vi hudkontroller där vi undersöker dina födelsemärken och andra hudförändringar. Vi använder oss av moderna metoder för att säkerställa en noggrann undersökning. Om det skulle visa sig att ett födelsemärke behöver tas bort, kan vi även hjälpa till med det.

 

Om du har frågor eller funderingar kring dina födelsemärken eller vill boka tid för en konsultation, är du varmt välkommen att kontakta oss på Norrländsk sjukvård.

Vi hjälper dig att ta hand om din hud och hålla den frisk och vacker.

bottom of page