top of page

Hudförändringar

Hudförändringar eller fördelsemärken är något som de flesta av oss upplever någon gång i livet. Det kan vara allt från ofarliga födelsemärken och leverfläckar till mer allvarliga tillstånd som hudcancer.

 

Det är viktigt att hålla koll på sin hud och vara uppmärksam på eventuella förändringar som kan uppstå. Genom att skydda din hud från solen, undvika rökning och ha en hälsosam livsstil kan du minska risken för hudproblem.

 

När det gäller hudförändringar finns det flera olika typer av hudförändringar som kan uppstå.

 

Godartade hudförändringar som födelsemärken och leverfläckar är vanliga och oftast ofarliga. Däremot är det viktigt att hålla koll på dem för att se om de förändras i storlek, form eller färg, då det kan vara tecken på hudcancer.

 

Om du upptäcker några förändringar på din hud är det viktigt att kontakta en hudläkare för en undersökning.Ju tidigare eventuella problem upptäcks, desto bättre är chansen att behandla dem framgångsrikt.

 

På Norrländsk Sjukvård erbjuder vi undersökning och behandling av olika typer av hudförändringar. Vår erfarna hudläkare kan hjälpa dig att identifiera och behandla eventuella problem som kan uppstå. För att ge dig den bästa möjliga vården använder vi oss av moderna metoder och tekniker. Vi erbjuder även rådgivning och tips om hur du kan ta hand om din hud och förebygga hudförändringar.

 

Om du är orolig för några hudförändringar eller vill veta mer om hur du kan ta hand om din hud, är du varmt välkommen att boka en tid hos oss på Norrländsk sjukvård. Vi finns här för att hjälpa dig att hålla din hud frisk och välmående.​

bottom of page