top of page

Hudinfektioner

Hudinfektioner är ett vanligt problem som kan drabba människor i alla åldrar. Det kan orsakas av bakterier, virus eller svampar och kan variera från lindriga till allvarliga. Det är viktigt att känna igen symtomen på hudinfektioner för att kunna söka rätt behandling i tid.

 

Symtom på hudinfektioner kan inkludera rodnad, svullnad, värme, smärta och ibland feber. I vissa fall kan det även finnas varbildning eller blåsor. Om du misstänker att du har en hudinfektion är det viktigt att kontakta en läkare för att få en korrekt diagnos och behandling.

 

Behandling av hudinfektioner beror på orsaken till infektionen. Bakteriella hudinfektioner behandlas vanligtvis med antibiotika, medan svampinfektioner kan behandlas med antifungala läkemedel. Virusinfektioner, som till exempel bältros, behandlas med antivirala läkemedel.

 

För att förebygga hudinfektioner är det viktigt att ha en god handhygien och att undvika att dela personliga hygienartiklar med andra. Det är också viktigt att hålla huden ren och torr, särskilt i områden där det är lätt att få infektioner, som till exempel fötterna. Om du har en hudinfektion är det viktigt att följa läkarens anvisningar och att fullfölja hela behandlingen, även om symtomen försvinner tidigare. Detta för att minska risken för att infektionen kommer tillbaka.

 

På Norrländsk sjukvård erbjuder vi behandling för hudinfektioner och andra hudsjukdomar. Våra erfarna läkare och sjuksköterskor hjälper dig att få rätt diagnos och behandling för att du ska kunna återfå en frisk och välmående hud.

Välkommen att boka tid hos oss!

bottom of page