top of page

Psoriasis

Psoriasis är en kronisk hudsjukdom som drabbar cirka 2–3 procent av Sveriges befolkning. Det är en autoimmun sjukdom som orsakar röda, fjällande och ibland kliande utslag på huden.

 

Psoriasis kan även påverka leder och naglar, och är förknippad med ökad risk för andra sjukdomar som diabetes och hjärtkärlsjukdomar. På Norrländsk Sjukvård förstår vi att psoriasis inte bara är en fysisk sjukdom, utan även kan påverka psykiskt och socialt. Därför erbjuder vi en helhets behandling som inkluderar medicinsk behandling, rådgivning och stöd för att hantera sjukdomen på bästa sätt. Det finns flera olika behandlingsalternativ för psoriasis, och valet av behandling beror på sjukdomens svårighetsgrad och hur den påverkar patientens liv. Behandling kan inkludera krämer och salvor, ljusbehandling, systemisk behandling i form av tabletter eller injektioner, samt biologiska läkemedel. Det är viktigt att komma ihåg att psoriasis är en individuell sjukdom, och vad som fungerar för en person kanske inte fungerar för en annan. Vi arbetar därför nära tillsammans med våra patienter för att hitta den bästa behandlingsplanen för just dig.

 

Om du lider av psoriasis och söker hjälp, tveka inte att kontakta oss på Norrländsk sjukvård. Vi har den kunskap och erfarenhet som krävs för att hjälpa dig att hantera din psoriasis och förbättra din livskvalitet.

bottom of page