top of page

Rosacea är en vanlig hudsjukdom som drabbar många människor i Sverige.

 

Det är en kronisk inflammation i huden som oftast drabbar ansiktet. Symptomen kan variera från person till person, men vanliga tecken på rosacea är rodnad, synliga blodkärl, knottror och varblåsor.

 

Det är viktigt att söka hjälp om man misstänker att man har rosacea, eftersom det finns behandlingar som kan lindra symtomen. Det är också viktigt att komma ihåg att rosacea är en kronisk sjukdom, vilket innebär att den inte går att bota helt, men med rätt behandling kan man minska symtomen och förbättra livskvaliteten.

 

För att förebygga utbrott av rosacea är det viktigt att ta hand om sin hud på rätt sätt. Undvik starka rengöringsmedel och använd milda hudvårdsprodukter som är anpassade för känslig hud. Det är också viktigt att skydda huden från solen, eftersom UV-strålning kan förvärra symtomen.

 

Om du misstänker att du har rosacea är det viktigt att du söker vård för att få rätt behandling. Behandlingen av rosacea kan bestå av allt från receptfria krämer till antibiotika och laserbehandlingar.

 

Kontakta oss på Norrländsk Sjukvård idag för att få hjälp med rosacea i Umeå. Vår erfarna och professionella hudläkare Alberto bedömer din hud för att ge rätt behandling för just dig.​

What Our Clients Say

Name, Title

"I'm a testimonial. Click to edit me and add text that says something nice about you and your services. Let your customers review you and tell their friends how great you are."
bottom of page