top of page
Fiskebåt

Vaccinationer

TBE-vaccin ("fästingvaccin")

TBE eller fästingburen hjärnhinneinflammation är en sjukdom som sprids med de små fästingarna till oss människor. Vaccinet minskar alltså inte risken att få fästingar, men däremot att bli sjuk i just TBE. 

Man behöver upprepade doser för fullt skydd, lite beroende på ålder så ser intervallerna olika ut. Hör av er för att boka tid!

Vi vaccinerar både barn och vuxna.

maskros Fält

Övriga vaccinationer

Vi vaccinerar mot stelkramp, polio, difteri, kikhosta, vattkoppor, bältros och mer därtill. Ring oss för råd och tidsbokning. Observera att vissa av vaccinen kan ta en stund att få hem till mottagningen, så hör gärna av er i tid. 

Drog- och spruta

Resevaccin 

Vi utför resevaccinationer, ring oss för rådgivning, pris och tidsbokning. Vi utför i nuläget inte vaccination mot gula febern. Besök gärna Reserådets hemsida för mer information om vilka vaccinationer du/ni kan behöva inför resa. 

maskros Fält

Pneumokocker

Pneumokocker kan orsaka lunginflammation, öroninflammation och bihåleinflammation. Vaccinet rekommenderas till alla över 65år, men även till de som är yngre som har ökad risk att bli rejält sjuka av pneumokocker. Vanligtvis behöver man ta den endast vid ett tillfälle. 

Folkmassan med masker
bottom of page